Ontdek Córdoba

Welkom in Córdoba!

Eerste kennismaking met deze Andalusische stad


Korte historische introductie


¡Bienvenidos! Midden in Andalusië tussen Sevilla en Granada ligt de prachtige stad Córdoba. Ontstaan in de Romeinse tijd als Corduba en vanaf het jaar 711 overgenomen door de Arabieren, de tijd waar Córdoba een van de belangrijkste steden ter wereld zal worden.


In de 10de eeuw had Córdoba maar liefst meer dan 500.000 inwoners (tegenwoordig 325.000) en was het een van de machtigste steden ter wereld. Met de bouw van de grote moskee (Mezquita) was Córdoba een van de grootste steden van het Moorse rijk Al-Ándalus. Na de val van de moren in 1236 en de verovering van de stad door de christenen werden vele moskee van de stad vernietigd en kwamen er kerken voor in de plaats. Deze kerken zijn nog steeds te bewonderen als kerken van de Ferdinandse tijd vernoemd naar de koning Ferdinand III.

Bezienswaardigheden


Córdoba staat bekend om de Mezquita met bijna 2.000.000 bezoekers per jaar en mag je natuurlijk niet missen aan je stedentrip. Dit prachtig monument met 365 bogen en meer dan 1000 zuilen al gebouwd in 786 is het de meest indrukwekkende gebouw van Córdoba.

Loop na je bezoek aan de Mezquita richting de rivier en bewonder de Romeinse Brug. Deze brug van 331 meter lang en 16 bogen van de eerste eeuw was de enigste brug over het Guadalquivir in Córdoba tot 1950. Bijna 2000 jaar hebben we in Córdoba maar een brug gehad!


Ben je in Córdoba, dan mag je natuurlijk de mooie Patios niet missen. Prachtige binnen tuinen waarvan 50 ieder jaar de eerste 2 weken van mei geopend zijn. Bewonder de mooie bloemen en het rustgevend geluid van de verfrissende fonteinen. Zeker een aanrader in het voorjaar waar alle bloemen volop in bloei staan.


Hoe kom je in Córdoba?


Córdoba heeft een eigen vliegveld maar wordt niet gebruikt voor commerciële vluchten vanuit Nederland. De dichtbijzijnde luchthavens zijn Sevilla en Málaga. Vanaf die steden zijn er verschillende opties om naar Córdoba te reizen.


  • Huur een auto. Er zijn verschillende aanbieders op het vliegveld die je van een huurauto kan voorzien. Een huurauto is ideaal om via de nationale wegen naar de grote steden te rijden. Bewonder de mooie witte dorpjes en de prachtige olijfvelden. Aanbieders huurautos: Sunnycars, Herz of Europcar.
  • Trein. De trein is de meest comfortabele en snelste openbaar vervoersmiddels in Spanje. Vanaf Sevilla of Málaga ben je in ca 1 uur in Córdoba. Wel vooraf reserveren is aan te raden. Kijk op de website van Renfe voor tijden en online tickets.
  • Bus. Neem de bus als laatste optie, is minder comfortabel en doet er minimaal anderhalf uur over vanaf Sevilla of Málaga. Is wel goedkoper dan de trein! Voor online tickets en tijden bekijk de website van Alsa.

 

Wil je meer informatie over Córdoba? Neem dan contact met ons op en ervaar Córdoba op een unieke manier. ¡Hasta pronto!

Tip: boek nu je hotel of accommodatie direct online


Via Booking.com is het zeer gemakkelijk als het aankomt van het boeken van een hotel of accommodatie. Hun prijzen zijn altijd scherp en omboeken of annuleren is vaak zonder kosten.

Booking.com

Wat leuk dat je tot hier bent gekomen! Wie ben ik...

Mijn naam is Francisco, geboren in Nederland maar al sinds 2006 wonende in Spanje. Op jonge leeftijd ben ik met mijn ouders naar Córdoba (Andalusië) verhuisd. Een prachtige stad waar mijn moeder oorspronkelijk vandaan komt. 


Na mijn studie toerisme ben ik sinds 2017 gediplomeerde gids in Córdoba en eigenaar van een delicatessen winkel Descubre Córdoba. Naast culturele (fiets-) tours door de stad, geef ik ook graag wijnproeverijen en laat ik je kennismaken met de spaanse gastromonie.